Service en Productinformatie

Door het aanschaffen van woondecoraties of textiel van Frieca, hebt u een mooi en uniek product en heeft de maker in Zambia een goed inkomen.

Levertijd
Wij verzenden alle bestellingen binnen 5 werkdagen nadat wij de betaling hebben ontvangen. Mocht de verzending langer dan 5 dagen na betaling op zich laten wachten, neem dan  contact met ons op. Wij bekijken dan wat er aan de hand is en proberen een vlotte oplossing te vinden.

Verzendkosten
Bij ieder product staan verzendkosten vermeld. Zodra de bestelling bij ons binnen is, ontvangt u – binnen 48 uur – een bevestigingsbericht met de definitieve factuur inclusief de verzendkosten. De verzendkosten van een brievenbuspakje zijn 2,95 euro en van een postpakje 4,95 euro. Bij een bestelling boven de 100 euro betaalt u geen verzendkosten.

Betaling
Rekeningnummer IBAN NL97 TRIO 0198016905 ten name van Frieca.

Service en ruilen
De collectie van Frieca is mensenwerk. Ieder product is uniek en van goede kwaliteit. Alle textiel wordt met de hand beschilderd en zorgvuldig afgewerkt. Alle kleurstoffen worden met de hand gemengd. Daarom zijn er soms kleine verschillen in kleur te zien. Daarmee krijgt ieder product een oorspronkelijk karakter.

Toch liever een ander product?
Dan kunt u  – binnen 2 weken na ontvangst van de bestelling – het product terugsturen of ruilen. Er wordt niet geruild indien het product door u beschadigd, gebruikt en/of gewassen is.

Het product kan in de originele envelop of doos retour worden gestuurd naar:  Frieca, Anreperstraat 163, 9404 LE Assen.

Graag vooraf even contact opnemen met info@frieca.nl.

Sluit een kopie van de rekening in en vermeld op een bijgaand briefje of en welke product(en) u terug wilt ontvangen. Wij zullen na ontvangst van de retourzending, de nieuwe product(en) zo spoedig mogelijk toesturen.
De portokosten voor het opnieuw verzenden nemen wij voor onze rekening.

Productinformatie

Verfstoffen
Alle textiel van Tribal Textiles wordt geverfd met biologisch afbreekbare verfstoffen. Het ontwerp wordt op de stof aangebracht met een mengsel van water en tarwebloem. Nadat dit bloempapje is opgedroogd wordt de verf met een kwast aangebracht. Zo wordt er geen verf verspild. Het bloempapje wordt na het inkleuren van de stof gehaald en vervolgens wordt de verf gefixeerd door verhitting.

Wassen en strijken
Alle textiel is gefixeerd en machine wasbaar tot 40 graden Celcius. Gebruik geen bleekmiddelen. Tafelkleed  of servetten met vlekken eerst even inweken en daarna in de wasmachine. Textiel kan niet in de droger en strijken bij voorkeur op de achterkant.

Eigen ontwerp?
Wilt u een eigen kleur, een ander ontwerp, iets speciaals? In overleg is veel mogelijk.
Neem contact met ons op via het contactformulier.

Heeft u vragen of heeft u niet gekregen wat u verwacht? Wij helpen u graag.