Frieca haalt Zambia in huis!

Tribal Textiles Staff

Het verhaal van Frieca begint in Zambia, waar handbeschilderde textiel gemaakt wordt.

In het oosten van Zambia, in de Luangwa vallei is het atelier van Tribal Textiles. Hier werken ongeveer 100 ambachtslieden en kunstenaars samen aan een uniek product. Buiten in de werkplaats onder een afdak worden de ontwerpen aangebracht op de textiel, de verf gemengd en de kleuren ingevuld. In het naaiatelier worden de beschilderde stoffen gefixeerd, alle producten samengesteld en netjes afgewerkt. Met een aankoop van Frieca ben je ervan verzekerd dat je kwaliteit in handen hebt, ieder stuk is uniek en gemaakt met passie en vakmanschap.

Frieca biedt met de verkoop van handgemaakte producten een kans aan Zambiaanse ambachtslieden en kunstenaars om zich te ontwikkelen en een inkomen te verdienen. Frieca koopt rechtstreeks van de maker of van organisaties die de producent een eerlijk salaris bieden en investeren in duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor de gemeenschap.

Door de verkoop van handbeschilderde textiel en unieke woondecoraties bereikt Frieca haar doel:

  • Aan u een kans om Afrika in huis te halen met een kwaliteitsproduct van geselecteerde Zambiaanse producenten.
  • Aan de Zambiaanse gemeenschap een kans op inkomen en financiĆ«le zekerheid door eerlijke handel en daardoor meer kansen op betere gezondheid en onderwijs.

Bekijk het aanbod in de webshop: Tafelkleden in prachtige kleuren, originele en betaalbare kussens om je interieur op te vrolijken tijdens deze koude wintermaanden, de kindercollectie met het Afrikaanse dierenrijk in moderne ontwerpen. Frieca biedt regelmatig een nieuwe collectie aan.

Dank u voor uw bijdrage aan werkgelegenheid en betere levensomstandigheden in Zambia!